סידור מזווה מטבח – כך עושים את זה נכון

מזווה המטבח הוא ממקומות האחסון המרכזיים בבית, ומכאן שחשוב לשמור עליו מסודר. סידור מזווה מטבח בפעם הראשונה עלול להיות משימה מאתגרת, במיוחד אם ארונות המטבח גדושים במצרכים ובכלים. אבל אחרי שמסדרים אותו כראוי ובעזרת האביזרים הנכונים, הוא יהפוך קל בהרבה לשימוש, ניקוי וסידור מחדש במקרה הצורך.

10 יתרונות של סידור מזווה המטבח

יש סיבות רבות לכך שכדאי להקדיש זמן ולהשקיע מאמץ בסידור המזווה. הנה העיקריות שבהן:

1. יעילות בעבודה: כשהמזווה מאורגן, ניתן למצוא את הכלים והחומרים הדרושים לבישול בקלות ובמהירות. הדבר יכול לחסוך זמן רב בעת הכנת האוכל, לאפשר זרימה נוחה של העבודה במטבח, ולחסוך תסכול מיותר.

2. חיסכון בכסף: הסידור הנכון מפחית את הסיכון לשבירת כלים ולפיזור של חומרי גלם, וכך נמנע הצורך ברכישות חוזרות. הדבר גם מונע קנייה מיותרת של מוצר שכבר קיים במזווה, ונעלם מן העין.

3. צמצום של בזבוז מזון: הנגישות של המוצרים והשמירה על שגרת סידור קבועה, מוודאים שימוש במזון לפני תאריך התפוגה, כך שלא ייזרק. 

4. השפעה רגשית: כאשר סביבת המטבח מאורגנת ונקיה, נוצרת תחושה של סדר ושלווה פנימיים. הדבר מקל על הריכוז וההתמקדות במשימות הבישול, שנעשות מתוך שמחה ואהבה.

5. יצירתיות בבישול: כאשר מבשלים בנוחות ובקלות וכל חומרי הגלם והתיבול נגישים וגלויים לעין, הדבר מעודד יצירתיות ומעורר חשק להתנסות ולחשוב על רעיונות חדשים ומעניינים. 

6. ניצול שטח האחסון: סידור ארון מזווה באופן מיטבי, יאפשר אחסון של פריטים רבים יותר, תוך שמירה על הסדר שלהם. כך גם יהיה מקום לפריטים שנמצאים מחוץ לארונות, מה שיפנה מקום יקר ערך על משטחי העבודה.

7. בטיחות: כאשר המזווה אינו מסודר ועמוס בפריטים שאינם נגישים ומונחים בצפיפות, יש סיכוי גבוה שהם יפלו ויגרמו לתאונות ולפציעות. סידור מזווה יסייע במניעה שלהן מראש.

8. הפחתת ריחות, קלקול וחרקים: כאשר מוצרי מזון מאוחסנים כראוי במיכלים מתאימים, הסיכוי לקלקול המזון, להיווצרות ריחות לא נעימים או כניסה של חרקים, קטן משמעותית.

9.שיפור אסתטי: מזווה מאורגן ומסודר הוא בעל מראה אסתטי ונעים לעין, שמשדר תחושה של ניקיון וסדר, בכל פעם שפותחים את הארון.

10. מוטיבציה לניקיון: אחרי השקעה בסידור ראשוני של המזווה, ישנו רצון רב יותר לשמור על הסדר ולדאוג באופן שוטף למיון החומרים ולניקוי הארונות.

אילו אביזרים נדרשים לצורך סידור מזווה מטבח?

כשמדובר בארגון המזווה, יש חשיבות מכרעת לשימוש בציוד הנכון. הנה כמה משפחות אביזרים, שיקלו מאד על המשימה ויסייעו בשמירה על התוצאות לאורך זמן.

      • מיכלי אחסון: מומלץ לרכוש מיכלים אטומים לאחסון מוצרים יבשים כמו קמח, סוכר ופסטה וכן כאלה שמתאימים לפינת הקפה. חשוב שאלה יהיו מיכלים שקופים, שיאפשרו לראות את התוכן במבט חטוף. רצוי להצטייד במיכלים אקריליים עמידים ויציבים, בכמה גדלים וצורות.

      • מדפים, ארגוניות וחוצצים: כדי למקסם את שטח האחסון, ניתן להשתמש במפרידי מדפים, שמסייעים בניצול השטח האנכי של הארון. גם חוצצים למגירות מאפשרים לאחסן יותר פריטים.

      • מגשים מסתובבים: מגשים מסתובבים בעלי קומה אחת או כמה קומות אידאליים לאחסון תבלינים או צנצנות קטנות, ומקלים על גישה לפריטים שנמצאים בחלק האחורי של המדף.

      • מתקני אחסון: בתוך ארון גבוה ניתן להניח מתקן בעל מספר סלסלות או מגירות, לצורך אחסון של בקבוקים גבוהים או ציוד משלים, כמו רדיד אלומיניום, ניילון נצמדנייר סופג.

      • תוויות: תיוג מיכלים, מדפים וקופסאות הוא דרך מצוינת להבטיח את הגישה הקלה והמהירה לפריטים השונים, ואת הסידור וההחזרה שלהם למקום אחרי השימוש.

    5 שלבים מומלצים לסידור המזווה

    אחרי שמצטיידים בכל האביזרים הדרושים, אפשר לגשת לעבודת הסידור עצמה. מומלץ לעשות זאת לפי השלבים הבאים: 

    1. פינוי וניקוי המזווה 

    בשלב הראשון יש להוציא את כל תכולת המזווה מהארונות, עבור על תאריכי התפוגה של כל המוצרים ולזרוק את פגי התוקף. מוצרים וכלים שאינם בשימוש ניתן לתרום. אחרי הפינוי יש לנקות היטב את כל המשטחים והארונות בהם אוחסנו הכלים והמזון.

    2. סיווג ומיון פריטי מזווה

    בשלב זה מקבצים יחד פריטים דומים, כמו שימורים, תבלינים, מוצרי אפייה, חטיפים ועוד. כך יהיה קל יותר לסדר אותם באותו אזור, לעקוב אחרי הכמויות ולהימנע מרכישות מיותרות.

    3. שימוש במיכלי אחסון ותיוגם

    מומלץ להעביר את כל החומרים היבשים למיכלים אטומים ושקופים, כדי לשמור על טריותם ולמנוע כניסת מזיקים. יש להקפיד ולסמן כל מיכל בעזרת תוויות, מדבקות או עט סימון, כדי שניתן יהיה למצוא כל דבר בקלות.

    4. סידור פריטים לפי תדירות השימוש והנגישות

    אחד הכללים החשובים כדי לשמור על הנוחות והנגישות, הוא להניח את הפריטים בסדר הגיוני. יש להציב באזור החיצוני ובהישג יד מוצרים וחפצים שנמצאים בשימוש תכוף. גם פריטים ומיכלי אחסון נמוכים כדאי להניח מלפנים, כמו גם את מוצרים בעלי תוקף קצר. פריטים שלא משתמשים בהם לעיתים קרובות, עדיף לאחסן מאחור.

    5. ניצול המרחב של המדפים והארונות

    כדי לנצל את המרחב באופן מקסימלי, כדאי להשתמש בתוספות והגבהות כמו מגירות נשלפות שניתן להציב זו על גבי זו, מדפי אחסון פנימיים, סלסלות, חוצצים, ארגוניות ועוד.

    Bobo Decor – כל האביזרים לסידור המזווה באתר אחד

    אנחנו ב Bobo Decor יודעים שסידור מזווה המטבח שלכם עשוי להיראות כמו משימה לא פשוטה, אבל עם הגישה והכלים הנכונים, זו יכולה להיות חוויה מהנה ומתגמלת. כדי להקל עליכם את המלאכה ולאפשר לכם לארגן את המטבח בצורה היעילה ביותר, אנו מציעים לכם מגוון של אביזרים וכלים. ביניהם קופסאות וצנצנות אחסון בגדלים שונים, מדפים ומגירות נשלפים, קופסאות מחולקות וחוצצים, קרוסלות מסתובבות ועוד. כולם עשויים מחומרים איכותיים, יסייעו לכם לשמור על הסדר והניקיון במטבח לאורך זמן, ולהפוך את חוויית הבישול שלכם ליעילה, מהנה וחסכונית. אם יש לכם שאלות נוספות, אתם מוזמנים לפנות אלינו בטלפון או בווטסאפ 054-2241020

    סל הקניות שלי
    Close רשימת המשאלות
    Close נצפו לאחרונה
    קטגוריות